Klik voor groter object                                                                                                                                                                                                       

Denkend aan Holland - Aflevering 2 - De Turfroute:


In aflevering 2 gaan Janny en André met een Rego Standaard-34 een stukje van de Turfroute verkennen, een netwerk van vaarwegen dat vanaf de 16e eeuw in Friesland, Drenthe en Overijssel werd aangelegd om de turf die gewonnen werd af te voeren.

Ze varen door de Friese Wouden; een streek in het Oosten van Friesland, waar de tijd soms lijkt stil te staan. Ze moeten de handen uit de mouwen steken, want er zijn heel wat sluizen en bruggetjes en sommige moeten ze zelf bedienen. Maar misschien zijn er wel dorpskinderen die ze voor een zakcentje willen helpen.

Daarnaast gaan de twee er op de fiets op uit, helpen ze een boswachter met boompjes snoeien midden in een moeras, worden ze aan het werk gezet in een Friese paardenstal en leren ze over het barre leven van de.

Tot slot gaan ze zeilen met de commissaris van de Koning.

 

De Rego Standaard-34 is een afgeleide van de Barkas. Het schip kent vele overeenkomsten, o.a. de goede vaareigenschappen, maar is op punten toch wezenlijk anders.

Dit schip heeft een open kuip zonder achterkajuit, en heeft daardoor een grotere open kuip, als de Barkas-1100 uit aflevering-1.

Ook voor dit model geldt, dat met een optionele buitenbesturing, men een betere beleving heeft, van het buitenleven op het water. Copyright @2017-2021 - Barkas-Design