Klik voor groter object                                                                                                                                                                                                       Informatie BARKAS - 1000 Classic

 

Lengte over dek:        10.15m                           Breedte over Kabelaring:    3.55m

Lengte Waterlijn:         9.25m                           Diepgang:                             0.78m

Breedte op spant:        3.38m                           Kruiphoogte:                        2.37m

 

Het ontwerp van de BARKAS - 1000 Classic is gebaseerd op twee verschillende uitvoeringen. Deze onderscheiden zich in de typen A enB. Type A is de basisuitvoering, waar in principe de constructietekeningen op zijn gebaseerd.

 

Type A is een ruime toerboot voor de binnenwateren, met als standaard, 4 vaste slaapplaatsen, twee 1 pers. Kooien voorin en een dubbel hondenkooi onder de salon.

De ruime salon, met 1.90m stahoogte sluit gelijkvloers aan op de grote open kuip, zonder gangboorden, met een lengte van 2.40m en een breedte van 3.00m.

Onder het achterdek is een bergruimte, groot genoeg voor het opbergen van twee vouwfietsen.

 

Bij Type B is de open kuip ingekort voor een extra 2 pers. slaaphut achterin. In deze uitvoering zijn nu 6 vaste slaapplaatsen aanwezig. Een tweede stuurstand in de kuip blijft mogelijk. Voor het overige is dit type gelijk aan type A.

 

De romp van de BARKAS - 1000 Classic bestaat uit 5mm dikke huidplaten, spiegel en dooskiel. De overige platen voor de schotten, dek en gangboorden, hebben een dikte van 4mm.

Het casco gewicht is ongeveer 3700kg. Het gewicht van het complete schip met gevulde tanks is ongeveer 8ton.

 

De brandstoftanks hebben een capaciteit van 300 liter en de drinkwatertanks zijn goed voor 400 liter.

 

 

De motorinstallatie is berekend op een vermogen tussen 40 en 44 kW (55 en 60 pk), waarmee derompsnelheid van 15 km/uur gehaald kan worden.

 

 Copyright @2017-2019 - Barkas-Design