Klik voor groter object                                                                                                                                                                                                       Informatie BARKAS - 1025 Cabrio

 

Lengte over dek:        10.25m                           Breedte over Kabelaring:    3.55m

Lengte Waterlijn:         9.25m                           Diepgang:                             0.80m

Breedte op spant:        3.38m                           Kruiphoogte:                        2.25/1.70m

 

Het ontwerp van de BARKAS - 1025 Classic is gebaseerd op de romp van de Barkas 1000 Classic.De Barkas 1025 Cabrio is een luxueus en zeer compleet uitgevoerde motorboot met een kajuit, een afneembare overdekte stuurstand, en een zeer ruime beschutte zelflozende open kuip, naar het ontwerp van Ing. L.M. Huitema.

Het terugvallend boeisel, de zware kabelaring, apostelen op de multiknik- en overnaads gebouwde romp, en een loefbijter voor een goede koersstabiliteit, geven het schip een herkenbar, stoer en professioneel uiterlijk.

De overcomplete uitrusting maakt dat de lijst van mogelijke extra's wel erg kort is.

De Barkas 1025 Cabrio is mede daardoor geschikt voor comfortabele dagtochten als ook voor een langer verblijf aan boord, waarbij de zeer lage kruiplijn een vrijwel onbeperkt vaargebied mogelijk maakt.De indeling van dit schip is: Rondzit / slaapbank in het voorschip. Onder de kooien is een flinke bergruimte beschikbaar. Aan bakboord in de voorhut een forse hang- legkast, een ruime toiletruimte met warm en koud water, inclusief douche. Aan stuurboord de kombuis met een 2 pits keramisch kooktoestel en daarnaast een spoelbak met warm- en koud water kraan. Verder een elektrische koelkast met vriesvak.

In de 1025 Cabrio is ruimte voor een slaaphut met vrijstaand 2 persoons bed of een V-kooi, een dinette aan bakboord en een audio kast aan stuurboord naast de keuken.

 

De volledig ge´soleerde machinekamer ligt onder de beschutte zelflozende kuip.

Aan bakboord, de stuurstand met stuurstoel. De kuip wordt overdekt met een cabrioletkap, kleur naar keuze.

In de kuipbanken is veel ruimte om allerlei zaken in op te bergen.

 

De romp van de BARKAS - 1000 Classic bestaat uit 5mm dikke huidplaten, spiegel en dooskiel. De overige platen voor de schotten, dek en gangboorden, hebben een dikte van 4mm.

Het casco gewicht is ongeveer 3700kg. Het gewicht van het complete schip met gevulde tanks is ongeveer 9ton.

 

De brandstoftanks hebben een capaciteit van 300 liter en de drinkwatertanks zijn goed voor 400 liter.

 

De motorinstallatie is berekend op een vermogen tussen 40 en 44 kW (55 en 60 pk), waarmee de rompsnelheid van 15 km/uur gehaald kan worden. 

 
Copyright @2017-2021 - Barkas-Design