Klik voor groter object                                                                                                                                                                                                       
Informatie BARKAS - 1200 Classic

Lengte over dek:       12.00m                          Breedte over Kabelaring:    4.00m

Lengte Waterlijn:      10.90m                          Diepgang:                             1.00m

Breedte op spant:       3.80m                          Kruiphoogte:                        2.65m

 

Bij het ontwerp van de BARKAS - 1200 Classic is de nadruk wat meer komen te liggen op het gebruik voor langere reizen en buitengaats. De romp is duidelijk in een diepere V-vorm getekend en het voorschip is voor tochten op ruim water wat hoger opgetrokken. De los ingebouwde brandstoftanks hebben een capaciteit tot 800l. De losse drinkwatertanks hebben een inhoud van 750l,terwijl de vuilwatertank 250l groot is.

 

Het ontwerp van de BARKAS - 1200 Classic is gebaseerd op twee verschillende uitvoeringen, typen A enB.

 

Type A is de uitvoering met de grote kuip gelijkvloers, aansluitend op de zeer grote deksalon/stuurhuis, welke een lengte heeft van 3.60m en een breedte van 2.90m. De stahoogte in de salon is ongeveer 1.94m.

In de voorkajuit, met dezelfde stahoogte, is plaats voor een royaal 2 pers. Bed in het midden.

Vanuit de hal is de extra slaaphut te bereiken. Deze benedenhut heeft een hoogte van 1.35m en is voorzien van een 2 pers. Kooi en een bank.

Onder de kuip is de motorkamer. Tussen de motorkamer en de benedenhut is nog een opslagruimte.

 

Type B is voorzien van een verhoogd achterdek en een achterkajuit, welke een stahoogte heeft van 1.90m. In deze uitvoering is de voorste slaaphut vervangen, door een royale ronde zithoek.

De motorkamer is hierbij onder het deksalon gesitueerd, terwijl de benedenhut is vervangen door een slaaphut met dubbele hondenkooi aan stuurboordzijde van de hal.

 

Beide uitvoeringen hebben dus 4 vaste slaapplaatsen. Uiteraard kan de indeling naar persoonlijke wensen ingedeeld worden. Tevens behoort een traditionele indeling met kombuis en dinette voorin ook tot de mogelijkheden.

 

De romp van de BARKAS - 1200 Classic bestaat uit 5mm dikke huidplaten, spiegel en dooskiel. De overige platen voor schotten, dek en stalen opbouw hebben een dikte van 4mm.

 

Het totale casco gewicht is ongeveer 6700kg. Het gewicht van het complete schip met gevulde tanks is ongeveer 13ton.

 

De motorinstallatie is berekend op een vermogen tussen 60 en 74 kW (80 en 100 pk), waarmee de rompsnelheid van 16 km/uur gehaald kan worden.

 

 Copyright @2017-2019 - Barkas-Design