Klik voor groter object                                                                                                                                                                                                       
Informatie BARKAS - 1300 2.0

(aan dit model en deze pagina wordt nog gewerkt)

 

Lengte over dek:        13.00m                           Breedte over Kabelaring:    3.85m

Lengte Waterlijn:                 m                           Diepgang:                             1.00m

Breedte op spant:                m                           Kruiphoogte:                        2.37m

 

Het ontwerp van de BARKAS - 1300 2.0 is gebaseerd op de Barkas 1150 Classic. Vanwege de wens om een langer bed in het vooronder te kunnen creeeren, werd gezocht naar een oplossing om meer lengte in het schip te krijgen, zonder dat de breedte en doorvaarhoogte van de Barkas 1150 Classic los te laten. Dit omdat deze maten ideaal zijn om een groot gedeelte van Friesland, buiten het merengebied te kunnen bevaren.


De uiterlijke verschillen zijn daarnaast terug te vinden, in een doorlopende kuipdak met veranderde afwateringsrand, een geintergreerde zwemplateau, en een RVS mast. Het verlengde dak, heeft voldoende ruimte, om voldoende zonnepanelen te kunnen bevatten, voor een landurig, en walstroom loze periode.


De BARKAS - 1300 2.0 is een echte toerboot voor de binnenwateren met als standaard 4 vaste slaapplaatsen, een grote salon met 1.93m stahoogte en gelijkvloers een grote open kuip, lang 2.4m en breed 3.2m met een de mogelijkheid voor tweede stuurstand. Het traditionele ‘fietsenhok’ heeft echter plaats gemaakt voor een gebogen bank, voor het heerlijk genieten van de vaartochten.

 

De motor is geplaatst onder de speciale geïsoleerde kuipvloer, terwijl er onder de salon, een grote bergruimte voor tanks, proviand en bagage is gesitueerd.

 

De romp van de BARKAS - 1300 2.0 bestaat uit 5mm dikke huidplaten, spiegel en dooskiel. De overige platen voor schotten, dek en stalen opbouw hebben een dikte van 4mm.

 

De brandstoftanks hebben een capaciteit van 450 liter en de drinkwatertanks zijn goed voor 700 liter.

 

Het totale casco gewicht is ongeveer 6000kg. Het gewicht van het complete schip met gevulde tanks is ongeveer 14ton.

 

De motorinstallatie is berekend op een vermogen tussen 60 en 70 kW (82 en 95 pk), waarmee de rompsnelheid van 16 km/uur gehaald kan worden.

 


Barkas 1300 - 2.0

 


Copyright @2017-2019 - Barkas-Design