Klik voor groter object                                                                                                                                                                                                       
Informatie BARKAS - 1500 Classic type A

Lengte over dek:            14.80m                          Breedte over Kabelaring:    4.65m

Lengte Waterlijn:           13.45m                          Diepgang:                             1.26m

Breedte op spant:            4.40m                          Kruiphoogte:                        3.43m

 

De Barkas - 1500 Classic type-A is een bijzonder ontwerp. Het schip heeft niet alleen een zeer grote kuip, maar tevens een verhoogd dek met buitenstuurstang.

Hierbij is de kruiphoogte nog ruimschoots onder de 3,50 meter en is het schip dus geschikt voor de vaart op de Franse kanalen.

De prachtige multiknikspant rompvorm staat eveneens garant voor een goed gedrag op ruw buitenwater.

De zeer grote motorkamer is geschikt voor zowel een enkel- als een dubbel- schroef uitvering. Uiteraard is er verder plaats voor een flinke generator, een grote accuruimte en andere benodigde apparatuur. Tevens is er plaats voor een kachel met boiler voor centrale verwarming met radiatoren en warmwatervoorziening.

 

De los ingebouwde brandstoftanks hebben een capaciteit van 1500 liter dieselolie, terwijl de rvs drinkwatertank een inhoud van 1200 liter heeft.

De vast ingebouwde vuilwatertank heeft een capaciteit van 500 liter.

 

Door zijn prachtige rompvorm met stijlvolle opbouw kan dit schip niet alleen tegen een zeetje, maar heeft ook een zee aan binnenruimte:

Achter het waterdichte piekschot begint de accommodatie met een ruim 2 persoons slaaphut, met de nodige kastruimte. Naar achter aan bakboord een badkamer van maar liefst 2,00 x 1,70 meter waarin plaats is voor een wasmachine met droogtrommel. Aan stuurboord van de hal is een royale toiletruimte met vaste wastafel en de draaitrap naar boven, om in de salon te komen. Vanuit de hal naar achteren lopend, komen we in de zeer royale eigenaarshut, voorzien van veel kastruimte en een eigen toilet. De stahoogte in al deze verblijven is minimaal 1,95 meter. De salon/stuurhuis, alm. 4,50 x 3,20 meter, heeft een stahoogte van 2,00 meter en grenst naar achteren aan de kombuis met bijpassende eethoek. Met dubbele openslaande deuren komen we in de grote kuip van 2,80 x 3,10 meter.

 

De rompsnelheid van de Barkas - 1500 Classic is ongeveer 17,5 km/u (9,5 knoop).

Hiervoor is een motorvermogen nodig van zo'n 150 pk (ongeveer 110 kW).

De romp van het schip bestaat uit 6 mm dik scheepsstaal. Al het overige plaatwerk, inclusief de opbouw bestaat uit 5 mm plaatmateriaal. Het cascogewicht komt hiermee uit op 12.5 ton. Het gewicht van het complete schip is ongeveer 25 ton.

 

 
Informatie BARKAS - 1500 Classic type B

Lengte over dek:       14.80m                          Breedte over Kabelaring:    4.65m

Lengte Waterlijn:      13.45m                          Diepgang:                             1.26m

Breedte op spant:       4.40m                          Kruiphoogte:                        3.43m

 

De Barkas - 1500 Classic type-B heeft hetzelfde karakter als type-A maar heeft i.p.v. de open kuip, een laag beschut achterdek en aansluitend een verhoogd dek met buitenstuurstand. Het schip heeft dezelfde kruiphoogte onder de 3,50 meter en is dus geschikt om via de Franse kanalen, de Middellandse Zee te bezoeken.

Met zijn prachtige rompvorm, de stijlvolle opbouw en het gesloten achterdek, beschikt dit schip over de eigenschappen voor een zeer goede zeewaardigheid.

 

De los ingebouwde brandstoftanks hebben een capaciteit van 1500 liter dieselolie, terwijl de r.v.s. drinkwatertank een inhoud van 1200 liter heeft.

De vast ingebouwde vuilwatertank heeft een capaciteit van 500 liter.

 

In deze uitvoering met een gesloten achterdek, heeft het schip nu een binnenruimte, die geschikt is voor zeer langdurig of zelfs permanent verblijf aan boord:

Achter het waterdichte piekschot begint de accommodatie met een ruim 2 persoons gastenhut, met veel kastruimte. Naar achter aan bakboord een zeer grote badkamer met douche, 2 wastafels en plaats voor een wasmachine met droogtrommel. Aan stuurboord van de hal is een royale toiletruimte met vaste wastafel en de draaitrap naar boven, om in de salon te komen. Vanuit de hal naar achteren lopend, aan bakboord een 2 pers. gastenhut en aan stuurboord, een hobby/werkruimte. De stahoogte in al deze verblijven is minimaal 1,95 meter.

Onder het achterdek vinden we een 2 pers. eigenaarshut, een toegangshal, en een aparte douche- en toiletruimte. De royale salon/stuurhuis, afm. 4,50 x 3,20 meter, heeft een stahoogte van 2,00 meter en grenst met een klein niveauverschil achter aan de kombuis met bijpassende eethoek. Van daaruit met een klein trapje naar boven staan we op een beschutte achterdek van 3,30 x 4,00 meter.

In de grote machinekamer is behalve voor de hoofdmotor, ruimte voor een flinke generator, een accuset met omvormer, en andere apparatuur. Tevens is er plaats voor een kachel met boiler voor centrale verwarming en warmwatervoorziening.

 

De rompsnelheid van de Barkas - 1500 Classic is ongeveer 17,5 km/u (9,5 knoop).

Hiervoor is een motorvermogen nodig van zo'n 150 pk (ongeveer 110 kW).

De romp van het schip bestaat uit 6 mm dik scheepsstaal. Al het overige plaatwerk, inclusief de opbouw bestaat uit 5 mm plaatmateriaal. Het cascogewicht komt hiermee uit op 12.5 ton. Het gewicht van het complete schip is ongeveer 25 ton.
Copyright @2017-2019 - Barkas-Design